• JESENNÝ POHYB V PRÍRODE

            • V turnusoch 6.9.2017 – 8.9.2017 a 12.9.2017 – 14.9.2017 sa študenti tretieho ročníka zúčastnili Kurzu na ochranu života a zdravia. Kurz bol rozdelený do troch dní. Túry absolvovali na Kolibu, Železnú studienku a novinkou bola túra na Červený kríž. Práve táto posledná prevetrala kondíciu menej zdatných žiakov. Ako vždy, žiaci dostali nové informácie z oblasti zdravotníctva, zamerané na prvú pomoc v rôznych situáciách, s ktorými sa môžu stretnúť v bežnom živote. Spoznávali prírodu v regióne prostredníctvom vyskytujúcich sa rastlín a živočíchov a hodnotili aj negatívny vplyv človeka na prírodu. Študenti dostali tiež informácie z oblasti civilnej obrany a o tom, ako sa zachovať v mimoriadnych situáciách.

            • FOTO BRIGÁDA NÁS SPÁJA

            • Úspešný medzinárodný projekt škôl pripravujúcich žiakov v oblasti fotografie a médií. Ostré oko, dobré svetlo a praktické skúsenosti umožnili žiakom z Poľska, Maďarska, Čiech a Slovenska porovnať individuálnu techniku, ktorú si počas štúdia zdokonaľovali. A ešte jeden významný faktor. Čas. Ten mali všetci rovnaký. Od 14.9 do 16.9.2017.
              Diela autorských kolektívov z piatich škôl sú vystavené v školskej Galérii PETIT. Gratulujeme všetkým, ktorí sa úspešne tohto projektu zúčastnili.

            • STRATENÁ

            • Z nevinného rozhovoru riaditeľov škôl vyplynulo, že skutočne sa jedna škola stratila. Budeme konkrétnejší, „PRIEMYSLOVKA“. Dnes by ste už márne hľadali Strednú priemyselnú školu grafickú pod jej názvom. Pamätajú si ju iba jej absolventi. Ako zanikla? Veľmi jednoduchým zlúčením dvoch samostatných právnych subjektov pod spoločným názvom Združená stredná škola polygrafická. Aby tomu nebol koniec, tak tá sa transformovala na Strednú odbornú školu polygrafickú a spletenec, v ktorom sa „Grafická priemyslovka“ stratila je na svete.

            • TVOJA BUDÚCNOSŤ JE ERASMUS+

            • Naša škola bola v tomto roku vybraná z pomedzi iných škôl a dostala finančné krytie projektu ERASMUS+. Cieľom projektu jeRozšírenie praktických skúseností žiakov polygrafických odborov. Termíny realizácie projektu sú: jesenný – pre 5 žiakov, od 5. 11. do 18. 11. 2017 a jarný – pre ďalších 5 žiakov. Dátum odchodu druhého – jarného turnusu hneď po dohodnutí termínu s poskytovateľom praxe zverejníme na stránke školy. Miestom výkonu bude tlačiareň Finidr v Českom Těšíne v Českej republike http://www.finidr.cz/

              Chceš mať vo svojom CV uvedenú prax v zahraničí?
              Projekt pripravuje Ing. Čížiková.

            • KOMU SA NELENÍ, TOMU SA ZELENÍ

            • Aj takto by sa dala parafrázovať aktivita žiaka II.GMA J. Jančoviča, ktorý spolu so svojou maminou pripravil triedu č. 001 pre nový školský rok. Vymaľovaná, upravená, čistá. Patrí mu za to vďaka.

            • NOVINKY ZO SVETA POLYGRAFIE

            • Aj tak by sme mohli nazvať odborné vzdelávanie učiteľov a majstrov odbornej výchovy. V tomto roku k tomu prispeli zástupcovia firiem KBA a FUJIFILM.

            • LETNÝ ŠPORTOVÝ DEŇ

            • 23. júna 2017 sa konal na našej škole už tradičný športový deň. Turnaj sa niesol v duchu blížiacich sa letných prázdnin. 
              Akcie sa zúčastnili žiaci prvého až tretieho ročníka. Súťažilo sa v troch športoch: vo florbale, bedmintone a stolnom tenise. Študenti mali možnosť ukázať nielen svoje zručnosti, ale aj osvojené herné činnosti z hodín telesnej a športovej výchovy. Zápolilo sa s veľkým nasadením a ten, kto nesúťažil, aspoň povzbudzoval svoju triedu.

            • EXKURZIA V ZÁPADOSLOVENSKÝCH TLAČIARŇACH SKALICA

            • V utorok 27. 6. 2017 sme sa vydali na exkurziu a výlet s triednym učiteľom Mgr. M. Švorcom a profesorom Ing. V. Macenkom. Po príchode oneskorencov vlak vyrazil z hlavnej stanice a po takmer dvoch hodinách sme boli v Skalici. Je to mesto, v ktorom sa nachádzajú Západoslovenské tlačiarne a Grafobal. My sme smerovali do Západoslovenských tlačiarní. Pri obhliadke malého grafického štúdia, rôznych polygrafických strojov i práce tlačiarov sme videli a počuli, čo nás v budúcnosti čaká. 

            • OCENENIE TALENTOVANEJ MLÁDEŽE PRIMÁTOROM HLAVNÉHO MESTA

            • Hlavné mesto Slovenskej republiky Bratislava vyjadrilo aj tento rok svoj kladný vzťah k deťom a mládeži prostredníctvom stretnutia primátora s talentovanou mládežou. Podujatia sa zúčastnili tí, ktorí úspešne reprezentovali Bratislavu a zároveň aj Slovensko buď v celoštátnych kolách súťaží alebo v súťažiach medzinárodných, a ich pedagógovia či tréneri.

            • SEMINÁR K ODBORNÉMU VZDELÁVANIU

            • Akútne problémy s nedostatkom kvalifikovanej pracovnej sily a odborné vzdelávanie, to je tretí ročník seminára, ktorú na našej škole zorganizoval Zväz polygrafie na Slovensku dňa 4.7.2017. A bolo o čom rozprávať… Pálčivá téma, s ktorou v reálnej podobe zápasia všetky polygrafické podniky na Slovensku. Východiskom je, pritiahnuť mladých k remeslám.

            • KREATÍVNA DIELŇA

            • Kreativita či recyklácia? A prečo nie oboje? Je neuveriteľné, ako sa pohodené letáky alebo novinový papier dajú kreatívne využiť a môžeme z nich vytvoriť plnohodnotný umelecký artefakt.
              Ručný papier je stále originálny medzi papierovými výrobkami. Preto sme sa rozhodli, že I. ročník kreatívnych dielní na SOŠ polygrafickej sme venovali práve vlastnoručne vyrobenému papieru Určite je krajší ako obyčajný, lebo nie je biely a nie je taký dokonalý. Je to proste originál. Ide o dobrodružstvo, pretože nikto nevie v tej chvíli, ako to bude presne vyzerať.

            • VERNISÁŽ POLYGON ZOO

            • Dva v jednom, to je kultúrny a estetický zážitok, ktorý si odnášame z výstavy s priliehavým názvom – CHCEŠ SI POHLADKAŤ LEVA? To vieš, že chcem! Pretože ide o jednu z mála príležitostí, kedy to je aj reálne možné. Umožňuje to prehliadka POLYGON ZOO v školskej Galérii PETIT. Funkciu manažéra, organizátora a hlavne nadšenca na seba upriamila pani Babušeková, pod ktorej taktovkou pracovali žiaci našej školy.

            • EXKURZIA V NEOGRAFII

            • Dňa 21. 6. 2017 sa študenti 1., 2. a 3. ročníka zúčastnili exkurzie do tlačiarne NEOGRAFIA a.s. v Martine.
              Firma NEOGRAFIA sa zaoberá výrobou vysokokvalitných polygrafických produktov ako sú knihy, časopisy, katalógy a reklamné tlačoviny.

            • REMESLO NÁS SPÁJA

            • Dňa 22.6. sme odštartovali prvý ročník Medzinárodnej súťaže polygrafických škôl PRINT STAR 2017. Cieľom súťaže je podporiť a oceniť žiakov polygrafických škôl, ktorí sa pripravujú na povolanie v odbore tlačiar – operátor tlače. Overiť si a porovnať na medzinárodnej úrovni vedomosti získané v škole. Získať nové poznatky v odbore a prehĺbiť si nadobudnuté vedomosti pri riešení konkrétnych zadaní. Víťazovi – Střední škola polygrafická Olomouc – úprimne gratulujeme.

            • MLADÍ REPORTÉRI PRE ŽIVOTNÉ PROSTREDIE

            • Už tretí rok sa vybraní žiaci z našej školy zúčastnili na workshope Mladých reportérov pre životné prostredie. Tento rok sa workshop konal v Bojniciach a ako vždy naši žiaci nabrali kopu nových skúseností v tvorbe fotografií, točení videa a v písaní článkov. Všetko sa to odohrávalo v nádhernom areáli ZOO Bojnice, takže reportážne témy boli naozaj pestré. Musíme uznať, že organizátori sa opäť prekonali a dúfame, že sa naša škola aj budúci školský rok zapojí do programu “Mladých reportérov pre životné prostredie” v takom istom, ak nie väčšom počte ako tento rok a najlepší budú môcť ísť opäť na workshop.